Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σπηλιά Νταβέλη Υμηττού

Η σπηλιά Νταβέλη του Υμηττού βρίσκεται στην πλαγιά του υψώματος ''Νταβέλη'' στον κεντρικό Υμηττό. Είναι αρκετά κοντά στο διάσελο ''Σταυρός'' και η πρόσβαση γίνεται με κακοτράχαλο μονοπάτι από την περιοχή Κορωπί. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς αυτήν την σπηλιά γιατί βρίσκεται σε μία πλαγιά που δεν υπάρχει κανένα σημάδι να φανερώνει την τοποθεσία της. Επίσης η είσοδός της είναι μικρή και φαίνεται μόνο από μπροστά, γιατί υπάρχουνε θάμνοι γύρω - γύρω της. Σε ορειβατικό χάρτη του Κεντρικού Υμηττού μπορεί κανείς να δει την τοποθεσία στο περίπου.





Οι τοίχοι είναι επικαλυμμένοι με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.











Οι φήμες ήθελαν τον διάδρομο αυτής της σπηλιάς να έχει έξοδο στο Χαλάνδρι. Επίσης υπάρχει μία πληροφορία που λέει ότι σε έναν βράχο δίπλα στην σπηλιά υπάρχει σκαλισμένο το όνομα  Νταβέλης από τον ιδίο. Δεν μπόρεσα όμως να το επαληθεύσω.

9 σχόλια:

  1. Άντε, καλή αρχή στον κόσμο των bloggers!
    Και κάθε μήνα με νέες εμπειρίες και μοναδικές εικόνες φυσιολατρίας!

    ...Victor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην παει κανεις δεν ξερετε τι σατανιστες ειναι εκει μεσα πραμματι πηγα...και ειδα πολλα και διαφορα προσεχτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την σπηλιά Νταβέλη Πεντέλης λέγονται αυτά περί σατανιστών. Έχω πάει όμως πάνω από 15 φορές και δεν έχω δεί τίποτα παράξενο. Νομίζω πως αυτά είναι φήμες. Ειδικά στην σπηλιά Νταβέλη Υμηττού αποκλείεται να υπάρχουνε τέτοια πράγματα γιατί είναι πολύ παρθένα σπηλιά και δεν είναι επισκέψιμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file m mipws boreis na m peis pws akrivos borw na paw ekei gt tn psaxnw me ts filous m kai dn tn vriskoume :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ δύσκολο να την βρείτε, και εγώ δυσκολεύτηκα πολύ, έψαχνα μία ώρα στην πλαγιά μέχρι να την εντοπίσω..Είναι κάτω από το διάσελο ''Σταυρός'' στην πλαγιά ''Νταβέλη''..Αν πάρετε έναν χάρτη του κεντρικού υμηττού θα δείτε την σπηλιά χαρτογραφημένη και θα καταλάβετε σε ποια πλαγιά πρέπει να ψάξετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai pou bwrw na vrw tetoio xarti????mipws 3ereis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ''Ανάβαση'' βγάζει τέτοιους χάρτες
    http://www.anavasi.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιας και βλέπω ότι σε τραβάνε τα σπήλαια ρίξε μια ματιά εδώ μήπως σε ενδιάφερει: http://www.speleo.gr/gr/speleo-semin/speleo-semin-current/ ;)

    Φιλικά,
    Γιώργος Πορτοκάλογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή