Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ο καταρράκτης της Πεντέλης

Το τελευταίο πράγμα που θα περιμέναμε να δούμε σε μία βόλτα μας σε προάστειο της Αττικής είναι ένας καταρράκτης 5-6 μέτρων με τρεχούμενο νερό όλον τον χρόνο. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι - Καλλιθέα Πεντέλης. Τα νερά του ρέματος πηγάζουνε από πηγές που βγαίνουνε από το βουνό  μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω και φαί νονται να είναι αρκετά καθαρά. Δυστυχώς η περιοχή έχει καεί αλλά υπάρχουνε ακόμα κάποια φυτά που επέζησαν γύρω από την λυμνούλα.












4 σχόλια:

  1. να πουμε και για το ποσο κοσμο μαζευει πλεον η περιοχη, δυστυχως οχι φυσιολατρες, που ερχονται το καλοκαιρι για να βουτηξουν, αφηνουν σκουπιδια, καποια παιδια παο γειτονικο σχολειο καναν σχολικο παρτυ, με συνεοδεια δασκαλων, και ειχαν φερει ηχεια τα μεγαλα πολλων watt. και γενικα σεβασμος στο περιβαλλον μηδεν. Αλλοι καφροι ειχαν βαλει μεταλλικο τραπεζι μεσα για να πινουν τις μπυρες ανενοχλητοι στο νερο.
    Δυστυχως οσο λιγοτεροι ξερουν καποια μερη, τοσο καλλιτερο.
    Ανοιξαν και σκαλοπατακια τωρα σε καποια σημεια στο χωμα γι ακομη ευκολοτερη προσβαση στον καθε αθηναιο καφρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο τα καλα τα μέρη πρέπει να τα κρατάμε για τους λίγους τελικα γιατι ο κόσμος δεν εκτημαει...κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αναπαράγεται αυτές τις πληροφορίες αν θέλετε να μείνει κάτι όρθιο σε αυτό το τόπο. Αν παρέμεινε μέχρι πρότεινος ο καταρράκτης στην ησυχία του και σχετικά αλώβητος, ήταν γιατί οι άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του, δεν έβγαλαν ντουντούκες να τον διαφημίζουν, ούτε έδωσαν στίγμα gps για τον εντοπισμό του. Οσοι λιγότεροι ξέρουν τέτοιες τοποθεσίες τόσο ποιό πολλές οι πιθανότητες να μη βιαστούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή