Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

τρύπια σπηλιά Υμηττού

Η τρύπια σπηλιά ή αλλιώς φυσική γέφυρα Μαυροβουνίου βρίσκεται στην βορειοδυτική πλαγιά του Μαυροβουνίου Υμηττού (κεντρικός Υμηττός). Είναι κοντά στο διάσελο ''Σταυρός'' και από το διάσελο υπάρχει βαττό μονοπάτι προς την σπηλιά. Ανεβαίνουμε το διάσελο προς την νότια πλευρά του και ακολουθούμε το μονοπάτι που περνάει επάνω από το ύψωμα ''Νταβέλη''. Μόλις περάσουμε το ύψωμα γύρω-γύρω έχουμε ήδη από μακριά την πρώτη εικόνα της τρύπιας σπηλιάς. Λίγο πιο αριστερά της, όπως την κοιτάμε, βρίσκονται η σπηλιά Μαυροβουνίου (σε εκείνο το σκαλοπάτι με τα δέντρα που κάνει ο βράχος) και η στρογγυλή σπηλιά (ακόμα πιο αριστερά).




Ακολουθούμε το μονοπάτι προς τα εκεί. Η τρύπια σπηλιά ήταν μία σπηλιά στην οποία έπεσε η οροφή της κάποια στιγμή και έτσι τώρα έχει μείνει μόνο η πρόσοψή της, που σχηματίζει μία γέφυρα.





Τα κομμάτια της οροφής είναι σκορπισμένοι βράχοι στο εσωτερικό της σπηλιάς. Μέσα υπάρχει πυκνή βλάστηση από δέντρα και θάμνους. Στα τοιχώματα καθώς ανεβαίνουμε στο εσωτερικό της βρίσκουμε πολλές μικρότερες σπηλιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου