Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Άγιοι Ασώματοι - Πεντέλη


Το εκκλησάκι των Ταξιαρχών - Άγιοι Ασωματοι βρίσκεται σε υψετρο 800 μέτρα. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομους από διάφορες πλευρές της Πεντέλης...Η διαδρομή, κλασσική Πεντελική διαδρομή, πλέον όλα καμμένα, αλλά παρόλα αυτά μία ευχάριστη αίσθηση ότι βρίσκεσαι πιο κοντά στην φύση. Ειδικά στην περιοχή της εκκλησίας, όταν τα δέντρα δεν έχουν ρίξει τα φύλλα τους, το πράσινο είναι αρκετά έντονο. Ένα μεγάλο πλατάνι ζωντανεύει το τοπίο με την πρασινάδα του και η κούνια που κρέμεται από το κλαδί του θα σας μείνει αξέχαστη! Το ξωκλήσει έχει κατά κάποιον τρόπο και λειτουργία καταφυγίου, καθώς υπάρχουνε δύο δωμάτια με τζάκια, στα οποία μπορεί κανείς να περάσει ευχάριστες ώρες ενώ έξω χιονίζει.3 σχόλια:

  1. Γειά σου Arch, έχεις κάποιο χάρτη sto google map που δείχνει την τοποθεσία της εκκλησίας ή το μονοπάτι που ακολούθησες; μήπως μπορείς να μας κατατοπίσεις σε ποιά πλεύρα ή που κοντά βρίσκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσθεσα χάρτη..υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης, ο πιο σύνοτμος είναι από την πηγή, στον δρόμο που πάει προς νέα μάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή